Cilt üzerinde farklı yerlerde görülen benler, estetik açıdan rahatsızlık yaratabilirken aynı zamanda kanser riski ihtimaline karşıda tedirginlik yaratabilir. Hemen her insanın vücudunda birden fazla ben vardır. Doğuştan var olan ya da yıllar içinde gelişen benler, zararsız gibi görünmekle birlikte “melanom” adı verilen deri kanseriyle de karıştırılabilir.
Ameliyatsız ben alma işlemleri, gelişen teknolojiler sayesinde son derece kolay, güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlanır.
Ben Nedir?
Latince ismi “nevüs” olan benler, melanosit hücrelerinin bir araya gelmesiyle oluşur. Benler birer deri ekidir. Vücudumuzda bulunan ve cilde renk veren melanosit hücreleri zaman zaman farklılaşarak çoğalır. Farklılaşan hücre, renk üretimine devam ettiği için benler; kahverengi, pembe, mavi ya da siyah olabilirler.
Benler Zararlı mıdır?
Vücudunda çok sayıda ben olanlar veya belli bölgelerde sonradan oluşan benler akıllara benler zararlı mıdır sorusunu getirir. Nevüslerin büyük bir bölümü zararsızdır. Ancak bunun en doğru kararını verecek olan hekimlerdir. Deri kanseri oluşumuyla karıştırılabilen durumlarda riski ortadan kaldırmanın en basit yolu beni tamamen aldırmaktır.
İyi Huylu Benler Nasıl Anlaşılır?
Büyüme eğiliminde olmayan ve kansere dönüşme riski olmayan oluşumlar , iyi huylu benler olarak tanımlanır. Estetik kaygılar dışında alınmasına gerek olmayan benler, doğuştan var olabildiği gibi sonradan da oluşabilir. Deriyle aynı seviyede ya da hafif kabarık Ten ya da açık kahverengi olan benler toplumun hemen her kesiminde görülür ve genellikle iyi huyludur. Şüphe edilen benlerle ilgili olarak zaman kaybetmeden bir dermatolog ya da plastik cerraha görünmek gerekir. İyi huylu benler basit uygulamalar ve cerrahi olmayan yöntemlerle hemen alınabilir.Elif Seda Keskin
Kötü Huylu Benler Nasıl Anlaşılır?
Aniden büyümeye başlayan hatta şekil ve renk değiştiren benler kötü huylu olabilir.
- Siyahlaşan ve ani büyüme gösteren
- Geçmeyen yara ya da çatlak görünümü olan
- Değişikliklerle beraber yanma, kaşıntı, akıntı ya da kanama görülen benler acil olarak hekime gösterilmelidir.
Son Yazılar
- Genital Estetik: İç Dudak, Dış Dudak ve Pubis Estetiği
- Saç Ekimi: Saçlarınızı Yeniden Kazanın
- Jolie Profil Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?
- G Noktası Dolgusu (G Shot) ve O Shot (Orgazm Aşısı)
- Bacak İnceltme Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
- Lokal Anestezi ile Temporal Lift (Şakak Germe)
- Ameliyatsız Burun Ucu Kaldırma
Et Beni Nedir?
Deriden kabarık, genellikle ten rengi ve vücuda bir sapla bağlanan benler et benidir. Bu türde büyüme ve uzama eğilimi görülür. Et beninin en sık görüldüğü yerler sırasıyla;
- Göz kapakları
- Genital bölge
- Boyun ve
- Koltuk altıdır.
İzsiz bir şekilde alınabilen et benlerinin geleneksel yöntemlerle evde tedavi edilmeye çalışılması enfeksiyon riski oluşturur.
Ben Nasıl Alınır?
Vücudunun farklı bölgelerinde ben olanlar ben nasıl alınır sorusunun cevabını arar. Farklı yöntemleri olan işlem , ameliyatlı ve ameliyatsız olarak gerçekleştirilir. Ameliyatla ben tedavisi yapılabildiği gibi ameliyatsız işlemler de benler alınabilir. Ancak unutulmamalıdırki cerrahi dışındaki yöntemlerde kişiden alınan parça yakılarak yok edildiği için patolojik inceleme yapılamamaktadır. Bu sebeplede benin iyi veya kötü huylu olduğu kesinleştirilemez.
Ben Aldırmak Zararlı mı?
İzle sonuçlanabilecek cerrahi ben aldırma işlemi tamamen zararsızdır. Kötü huylu ve riskli benler mutlaka vücuttan uzaklaştırılmalıdır. Eğer riskli benler vücutta kalmaya devam ederse , hastalık ilerleyerek yayılabilir ve tedavisi mümkün olmayan aşamalara taşınabilir.Diğer taraftan genel olarak kişiyi rahatsız etmeyen benler ömür boyu kalabilir.Ancak el ve kol gibi uzuvlara yerleşen benler takılma gibi riskler taşır. Bu da tekrarlayan travma sonucu bende değişikliğe sebep olabilir ve bu da benin takibini gerektirir.
Simetrik olmayan, renk değiştirerek koyulaşan ve hızla büyüyen benler mutlaka alınmalıdır.
Ben Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer. Başarılı bir müdahalenin esas amacı iz bırakmamak değil , geride ben dokusu bırakmamaktır , cerrahi sınırları tamamen temizlemek sağlık açısından esas arzulanandır. Şüpheli görülen durumlarda alınan benin patolojik değerlendirmesi yapılmalıdır.
- Hastaya ilk olarak müdahale esnasında acı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır.
- Küçük iğneler hem ben çevresine hem de alt kısma uygulanır.
- Bu sayede işlem konforlu bir şekilde tamamlanır.
- Anestezinin etkisini göstermesiyle birlikte kesi açılır ve benin tüm katmanları temizlenir.
- Ben ve oluşan yağ dokusu tamamen dışarı alındıktan sonra bölge dikişle kapatılır.
Cerrahi uygulama sonrasında kalacak izin büyüklüğü ve yönü önemlidir. Operasyonun ardından yaranın iyileşmesi için önerilen tedaviye harfiyen uyulması şarttır.
Ameliyatsız Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?
Ameliyatsız tamamlanan kısa süreli işlemlerde kesi izi kalmaz. Ancak bölge yakıldığı için yanık izi kalabilir.Yüksek teknolojilerle tamamlanan ameliyatsız ben aldırma yöntemleri;
- Lazerle ben aldırma yani sildirme ve
- Radyo frekansla ben aldırma
- Plazma enerjisi , plasmapen ile ben aldırmadır.
Kişiyi rahatsız eden benin önce hekim tarafından dermatoskop adı verilen cihazla değerlendirilmesi ve ardından kişiye özel tedavi yönteminin önerilmesi gerekir. Detaylı inceleme bir dermatolog ya da plastik cerrah tarafından yapılabilir. Ancak nihai veya kesin tanı patolojik incelenmeyle konabilir. Yani materyalin çıkarımı ardından patolojiye gönderilmesi , tanıyı kesinleştirir.
Lazerle Ben Aldırma Nedir? Sildirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Tek seansta gerçekleştirilen lazerle ben aldırma işlemi, eğerki benin tamamen iyi huylu olduğu düşünülüyor ise uygulanabilir. Elektrik enerjisinin ısıya dönüştürülerek kullanıldığı yöntemde açığa çıkan ısıyla ben alınır.
Radyo Frekansla Ben Aldırma Nedir? Nasıl Yapılır?
Ameliyatsız tedavi seçeneklerinin bir diğeri olan radyo frekansla ben aldırma işlemi elektrik enerjisinin radyo dalgasına dönüştürülerek elde edilen buharın kullanılmasıyla gerçekleşir. Kesi açılmadığı için dikiş gerektirmeyen yöntem ben tedavi seçenekleri arasındadır.
Ben Aldırmak İçin Hangi Doktora Gidilir?
Cerrahi işlemler tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir ancak özellikle yüz bölgesi gibi izin çok belirgin olması istenmeyen benlerin alınması için plastik cerrahlara gidilmelidir. Öncelikle rahatsızlık veren benin hekime gösterilmesi ve yapılacak incelemelerin ardından ben tedavisi için önerilen yöntemin hastayla birlikte kararlaştırılması gerekir.
Küçük Benlerin Tedavisi Nasıl Yapılır?
Küçük benlerin tedavisi için en sık kullanılan yöntem cerrahi veya plasmapen uygulamaları gibi enerji yöntemleriyle ben aldırmadır. İyi huylu benler tespit edildikten sonra işlem kısa sürede istenildiği şekilde sonuçlanır.
Yüz Beni Aldırılır mı?
Yüz bölgesindeki benler estetik kaygılarla aldırılır. Kozmetik açıdan kişiye rahatsızlık veren benler için önce detaylı bir analiz yapılır ve cilt kanseri gibi riskler belirlendikten sonra tedavi yöntemi şekillenir.
Göz Altı Beni Aldırılır mı?
Basit bir işlemle aldırılan gözaltı benleri, farklı yöntemlerle vücuttan temizlenir. Rahatsızlık veren bölgeler arasında yer alan gözaltı benlerinin tedavi sonrası iyileşme süreci de çok kısadır.
Et Beni Tedavisi Nasıl Yapılır?
En sık talep edilen et beni tedavisi yaşam konforuna olumlu katkılar yapar. Görsel olarak oluşan sıkıntının yanı sıra benin bulunduğu bölgede yaşanan takılmalar tek seansta tamamlanacak müdahaleyle giderilebilir.
Siyah Benler Tehlikeli mi?
Benlerin sadece kahverengi olması gerektiği yanlış bir kanıdır. Meydana gelen oluşumun ben olup olmadığı kontrol edilmeli ve analiz sonucuna göre tedavi yöntemi hekim tarafından önerilmelidir.
Vücut Beni Nasıl İyileşir?
Vücudun herhangi bir yerinde görülen benler özellikle; kol altı, kafa derisi ve ellerde olduğu zaman yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilenir. Rahatsızlığın giderilmesi için vücut benleri uzman gözetiminde alınarak iyileşme sağlanmalıdır.
Ben Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur?
Ben aldırmak isteyenler ben tedavisi sonrası iyileşme süreci hakkında bilgi sahibi olmak ister. Cerrahi müdahalede dikişler kesi büyüklüğüne göre 5 ila 15 gün içinde alınır. Bazen kendi eriyen dikişler atılarak , dikiş alma işleminde de kaçınılabilinir. Ameliyatsız ben tedavilerinde hasta günlük hayatına uygulamanın ardından kesintisiz bir şekilde devam edebilir.
Ben Aldırma Fiyatları 2023
Ben tedavisinde fiyat kişiye özeldir. Benin bulunduğu yer, büyüklüğü ve tedavi şekline göre bütçe belirlenir. Ücretsiz muayenenin ardından gerçekleşecek ben alma işlemi, yüksek teknolojiler yardımıyla hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanır.