Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği ve Tedavisi

elifsedalanding 2

Ameliyatsız göz kapağı estetiği son zamanlarda birçok hasta tarafından tercih edilen bir tedavi seçeneğidir. Göz kapağındaki estetik kusurlar, kişinin görünümünü yaşlı, solgun ve yorgun gösterebilir. Bu kusurlar yaşlanmanın en belirgin olduğu yüz bölgesinde, özellikle göz çevresinde ortaya çıkabilir. Yaşlanmanın yanı sıra,

  • Genetik faktörler
  • Beslenme alışkanlıkları
  • Cilt bakımı
  • Yağ oranı
  • Egzersiz düzeyi
  • Gebelik
  • Emzirme
  • Kronik hastalıklar gibi faktörler de göz çevresi ve yüzdeki estetik yapının oluşumunu etkiler. 

Genellikle daha canlı ve genç bir görünüm elde etmek için hızlı ve ağrısız çözümler tercih edilir. Bu nedenle, cerrahi kesilere ihtiyaç duyulmadan yapılan işlemler, hastalar arasında yaygın bir talep görür. Sorunlarından kurtulmak isteyen hastalar, hem iyileşme sürecine katkı sağlamayı hem de sosyal hayattan kısıtlanmamayı amaçlayabilir. Bu bağlamda ameliyatsız göz kapağı uygulaması günümüzde sık sık tercih edilmektedir. 

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Genel Bakış

Yüz yüze iletişimde karşı tarafta oluşan ilk izlenim genellikle yüz bölgesinden kaynaklanır. Bu bakımdna göz kapağı estetiği oldukça önemlidir. Çünkü gözler ve göz çevresi, bir kişinin duygusal durumunu yansıtan önemli belirteçlerdir. 

Göz çevresindeki sarkma, göz kapağı düşüklüğü ve artan kırışıklıklar, kişinin istemeden yorgun bir ifadeye sahip olmasına neden olabilir. Bu durum sadece estetik bir endişe değil, aynı zamanda tıbbi bir sorunun belirtisi de olabilir. Kaz ayaklarındaki artış ve göz kapağı düşüklüğü, estetik endişelerin ötesinde farklı sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Doğuştan gelen göz kapağı düşüklüğü (konjenital pitozis) veya kronik hastalıkların bir sonucu olarak ortaya çıkan göz kapağı düşüklüğü gözlenebilir. Bu durum şu gibi sebeplerle kişinin yaşamını olumsuz etkileyebilir:

  • Görüş açısının azalması nedeniyle göz kapağı düşüklüğü
  • Görüş açısının yetersizliği nedeniyle gelişen göz tembelliği
  • İlerlemiş durumlarda görme kaybı
  • Yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesi
  • Görüş açısını sağlamak için sürekli baş ve boyun hareketleri, sağlıksız oturma pozisyonları

Göz kapağında sarkma sorunu, estetik kusurların ötesinde farklı bir durumu ifade edebilir. Ameliyatsız göz kapağı estetiği cerrahi işlemlere ve dikişlere gerek olmadan kısa bir süre içinde iyileşme sağlayarak tedavi imkanı sunar. Ameliyatsız tedavi seçenekleri, hastalar için kısa iyileşme süresiyle sosyal hayattan kopmadan tedavi sürecine katılmayı mümkün kılar. Ayrıca hekimler için cerrahi seçeneklere göre daha pratik bir uygulamadır.

Nedir ve Nasıl Yapılır?

Peki ameliyatsız göz kapağı estetiği nasıl yapılır? Hastalar göz kapağı ameliyatlarına cerrahi seçenekler dışında estetik uygulamaları tercih etme eğilimindedir. Ancak genellikle estetik uygulamalar dokularda kesi ve dikiş gerektirmemesiyle birlikte uzun iyileşme süresi, işlem sonrası izlerin geçmesi süresine göre değişen pansuman ihtiyacı gibi endişeleri beraberinde getirir. 

Estetik uygulamalar bazı hastalarda tek seansta tamamlanabilirken, diğer hastalarda tam iyileşme ve tedavi için birden fazla seansta ve takipte gerekebilir. Hekim muayenesinin ardından kaç seansta ve ne kadar sürede uygulamanın yapılacağını belirleyebilir. Ayrıca işlemin gerçekleştirileceği göz çevresi alanı hastaya gösterilir ve işlem öncesinde hekim-hasta işbirliğiyle uygulamaya başlanır.

Göz kapağı estetiği avantajları arasında biri, cilt üzerinde cerrahi kesi yapılmadan tamamlanmış olmalarıdır. Son zamanlarda sıkça kullanılan plazma enerjisi tabanlı yöntemler, hastaların en az acı hissetmelerine yardımcı olmaktadır. İşlem esnasında yaşanan duyarlılığı minimum seviyeye düşürmek amacıyla lokal anestezik kremlerden yararlanılır. 

Bu kremler uygulama alanına birkaç dakika önce sürülerek hastanın acı hissetmesi önlenebilir. Çoğunlukla tek seans yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında bitirilir. Cilt üzerine yapılan uygulamalar nedeniyle hafif hassasiyet, kızarıklık ve dökülmeler olabilir. Bu süreci hızlı bir şekilde iyileştirmek için, hekim kontrolünde ve önerilere uygun olarak geçirmek en iyisidir.

Kimler İçin Uygundur?

Kimler ameliyatsız göz kapağı estetiği yaptırabilir? Estetik bir uygulamaya uygun olan hastalar, göz kapağı sarkması sorununu ameliyatsız bir şekilde çözebilir. Genellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan göz kapağı sarkması, bu işlemi talep eden hastaların çoğunlukla 30’lu yaşlarda olduğu bir durumdur.

Ne var ki göz kapağı sarkması sadece yaşla ilgili değildir. Dolayısıyla nedenle işlem için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu nedenle estetik uygulamalar veya blefaroplasti gibi ameliyat gerektiren işlemlerin, uzman bir doktor tarafından yapılması önemlidir. İşlem öncesinde yapılan doktor görüşmesinde hasta profili değerlendirilir, detaylı bir hasta öyküsü alınır ve altta yatan kronik hastalıklar sorgulanır.

Bu muayene ve tetkiklerin sonuçlarına göre hastanın ameliyatsız göz kapağı estetiği için uygun olup olmadığına karar verilir ve işlemin yapılacağı yüz bölgesi belirlenir. Ameliyatsız göz kapağı uygulaması da buna göre yapılmaktadır.

İlginizi Çekebilir  Bacak Dolgusu

Fiyat Bilgisi ve Erişim Detayları

Tüm estetik uygulamalar kişilere göre özel bir şekilde planlanarak yapılmaktadır. Bu bakımdan uygulamanın fiyatları da hastadan hastaya göre değiştiği için standart değildir. Ameliyatsız göz kapağı estetiği fiyatları muayene olduktan sonra verilebilmektedir. Bu işlemler her zaman profesyonel kliniklerde, doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Üst Göz Kapağı Dolgusu

Yüz yaşlanma sürecinde genellikle yukarıdan aşağıya doğru bir değişim gösterir. Bu süreçle birlikte, göz çevresinde özellikle cilt sarkmaları olmak üzere bir dizi deformasyon ortaya çıkabilir.

Yaş ilerledikçe, yüzdeki yağ yastıkçıkları fıtıklaşabilir. Bu fıtıklaşma genellikle üst göz kapağı bölgesinde hacim kaybına neden olur. Hacim kaybının bir sonucu olarak, üst göz kapağında gevşeme meydana gelir ve kişi daha yaşlı ve yorgun görünebilir. Küçük bir dolgu işlemi ile bu deformasyonları düzelterek daha genç bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Klinik ortamda uygulanan hiyalüronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan üst göz kapağı dolgu işleminin amacı yaşlanmaya bağlı olarak kaybolan cilt altı dokularını yerine koymak ve üst göz kapağı cildine hacim kazandırarak gergin, genç bir görünüm elde etmektir.

Dolgunun Tanımı ve Etkileri

Günümüzde pek çok dolgu maddesi yer almakta olup, bunların arasından en çok yararlanılmakta olan HA içeren dolgulardır. Ancak bunun dışında kalsiyum, hidroksiapatit, poli-l laktik asit ve polikaprolakton bulunduran dolgular da yer almaktadır.

İdeal yapıda olan dolgu maddesi biyolojik olarak uyumlu olmalıdır. Ayrıca nonimmünolojik olması, uygun fiyatlı, kolay uygulanabilirlik olması da önemli özeliklerdir. Bunun dışında uygulama ardından yüksek kalıcılık süresinin olması, yan etkilerinin az olması, doğal bir görünüm sunması gibi konular da önemli özelliklerdir. Çoğu dolgu maddesi kanül ya da enjektör ile uygulanmakta olup iğne ucu kalınlığı farklılık gösterebilmektedir. 

Enjeksiyon teknikleri ise çeşitlenmekte olup teknik seçiminde bir algoritme yer almamaktadır. Defektin büyüklüğüne, hekim seçimine ve kullanılan dolgu maddesine göre farklılıklar oluşmaktadır.

Yaş Sınırları ve Etki Süresi

Hiyalüronik asit bazlı birçok dolgu uygulamasında olduğu gibi, üst göz kapağı dolgusunda da yaş sınırı 18’dir. Ancak genellikle üst göz kapağı dolgusuna ihtiyaç, cilt altı dokuların erimesi nedeniyle yaşanan hacim kaybından kaynaklandığından, çoğu zaman 30’lu yaşlardan önce bu işleme ihtiyaç duyulmamaktadır. Genel anlamda ameliyatsız göz kapağı estetiği yaş durumu böylece açıklanabilir.

Uygulama Süreci ve Sonrası

Göz kapağı dolgusu hasta oturur pozisyonda iken göz çevresindeki boş alanlara enjekte edilmektedir. Topikal anestezi kullanılabilecek olsa da ancak genellikle gereksizdir. Dolgu malzemesi genellikle yörünge ağzı kemiğinin arkasına az miktarda enjekte edilir. Hasta, sonuçları hemen aynada görebilir. Alt göz kapağı dolgusunda genellikle gözyaşı çukurlarına 0,3-0,5 cc dolgu yeterli olurken, üst göz kapağı/kaş bölgesine daha fazla dolgu miktarı gerekebilir.

Üst ve alt göz kapağındaki sorunlar, dolgu enjeksiyonu tekniği kullanılarak kısmen düzeltilir. Göz kapağı dolgusu, mutlaka uzman cerrahlar tarafından klinik ortamında uygulanmalıdır. Bu uygulama ile üst ve alt göz kapağındaki hacim kayıpları düzeltilir, içe çökük bölgeler kaldırılır. Böylece göz kapakları daha gergin bir görünüm kazanır ve ışığı daha iyi yansıtır. Bu sayede göz kapaklarındaki koyu bölgeler ve halkalar kısmen azalır. Torbalanmalar uygun hastalarda, doldurulan ve gerilen cilt sayesinde ortadan kaldırılır. Göz kapağı dolgusu, genellikle ortalama 10-15 dakika süren pratik ve hızlı bir uygulamadır.

Göz Kapağı Dolgusunun Avantajları ve Süresi

Uzman bir klinik ve profesyonel hekimler tarafından yapıldığı zaman göz kapağı dolgusunun pek çok avantajı vardır. Bunları uygulama öncesinde bilmek, uygulama ardından neler bekleyebileceğinizi anlamanıza olanak tanır.

Avantajlar ve Uygulamanın Süresi

Göz kapağı dolgusu işlemi, birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Bu avantajların en önemlisi, göz kapağıyla ilgili sorunların büyük bir kısmının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan çözülebilmesidir. Bu durum ameliyatı tercih etmeyen kişiler için önemli bir alternatif sunmaktadır.

Bu işlem hastaların klinikte veya evde dinlenmelerini gerektirmemektedir. Enjeksiyonun tamamlanmasının ardından hasta taburcu olabilir ve normal yaşantısına hemen dönebilir. Dolayısıyla göz kapağı dolgusu operasyonu için hastanın iş hayatına ara vermesi veya uzun bir süre ayırması gerekmemektedir.

Bu işlemle birlikte göz kapakları ışığı daha iyi yansıtarak daha genç bir görünüm elde etmeye başlar. Göz kapaklarının daha gergin görünmesi, genel olarak daha aydınlık bir ifade kazanılmasına katkı sağlar. Ayrıca bu işlem göz çevresindeki halkaların ve koyu renklerin kısmen azalmasına yardımcı olur. Bu nedenle, hastaların çoğu dolgu işleminden sonra göz altı aydınlatıcısı kullanma ihtiyacını hissetmez.

İlginizi Çekebilir  Basen Küçültme (İnceltme) Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız göz kapağı estetiği  genellikle ortalama 10-15 dakika süren bir işlemdir ve steril bir ortamda gerçekleştirilir. Bu işlem için genellikle tek bir seanstan yeterli olmaktadır. Hastaya işlemden yaklaşık 30 dakika önce lokal anestezi veya anestezi kremi uygulanır ve ardından işlem gerçekleştirilir.

Kırışıklıklar Üzerindeki Etkisi ve Ağrı Durumu

Profesyonel bir şekilde uygulandığı zaman ameliyatsız göz kapağı estetiği kırışıklıklar üzerinde etkisini iyi bir şekilde gösterebilmektedir. Ağrı durumuna bakıldığında ise anestezi etkisi geçtiği zaman az miktarda ağrının olabildiği görülür. Ne var ki bunlar ağrı kesici ilaçlar ile geçirilebilecek olup, doktorunuz hangilerinin kullanılabileceği konusunda size bilgilendirme yapar. Hastalar reçetesiz bir şekilde ilaç kullanmamalıdır. 

Kalıcılığı ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatsız göz kapağı estetiği kalıcı mı? Bu uygulama göz çevresinde daha dolgun ve gergin bir görünüm elde etmek, sarkıklıkları azaltmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Ancak işlemin sonuçlarının kalıcı olmadığı da bilinmelidir. Kalıcılık süresi bireyin cilt yapısı ve benzer faktörlere bağlı olarak değişebilir. İlk defa uygulanan hiyalüronik asit bazlı dolguların etkisi genellikle yaklaşık 2 yıl sürebilir. Ayrıca kişiler uygulama sonrasında şunlara da dikkat etmelidir:

  • Ameliyat sonrasında en az 2 gün boyunca gözlerinizi yormayacak aktivitelerle ilgilenmeyi tercih etmelidir. Bu süre zarfında kitap okuma, uzun süre televizyon izleme gibi etkinliklerden kaçınmalıdır.
  • En az 2 gün boyunca makyaj yapmamaya özen göstermelidir. Bu göz kapaklarınızı enfeksiyonlardan korumanıza yardımcı olacaktır.
  • Yüksek bir yastıkta uyumak, kanlanma durumunu düzeltebilir.
  • Güneş gözlüğü kullanmak gözleri doğrudan güneş ışınlarından koruma açısından etkili bir yöntemdir.
  • Ayrıca ağrı ve şişlikleri hafifletmek için soğuk uygulama yapabilir.

Tüm bunlara dikkat ederek ameliyatsız göz kapağı estetiği çok daha iyi sonuçlar teklif edebilir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Yöntemleri

Tıbbi teknolojinin ilerlemesi estetik operasyonlar için büyük bir avantaj sunmuştur. Estetik müdahalelerin en yaygın talep edildiği alanlardan biri yüz bölgesidir. Göz kapağı düşüklüğü tedavisi bu kapsamda hızlı sonuçlar elde edilebilen ve birkaç haftada tamamlanabilen işlemlerden biridir. Bu kapsamda uygulanabilen pek çok yöntem yer almaktadır.

Çeşitli Yöntemler ve Uygulamalar

Günümüzde ameliyatsız göz kapağı estetiği yöntemleri oldukça fazladır. Genel anlamda bahsedilecek olursa bu kapsamda,

  • Dolgu
  • Radyofrekans
  • Ultrason
  • Lazer
  • Kimyasal soyma
  • Plazma tedavisi

Gibi pek çok metot yer almakta olup her biri hastalara göre özel yapılmaktadır. 

Plazma Enerjisi Kullanımı ve Etkisi

Cildin yüzeyine etki ederek hızlı bir şekilde yenileme sağlayan bu yöntem; göz kapağındaki fazla derinin ve kırışıklıkların giderilmesine olanak tanır. Ayrıca ameliyata gerek duyulmadan cildi gençleştirmeye yardımcı olur. Genel olarak, bu uygulama şu alanlarda kullanılabilmektedir:

  • Cilt yüzeyindeki kabarık lezyonlar
  • Lekeler
  • Yara ve ameliyat kesi izleri
  • Boyun ve karın çevresindeki kırışıklıklar, sarkmalar
  • Ergenlik ve gebelik sonrası deride meydana gelen çatlaklar
  • Dudak üstündeki çizgi ve kırışıklıklar
  • Kulak önündeki kırışıklıklar
  • Aktif akne ve akne skarları
  • Üst-alt göz kapağındaki deri fazlalığı ve kırışıklıklar
  • Göz çevresindeki kaz ayakları

Bu nedenle ameliyatsız göz estetiği metotları çok yönlü bir yapıya sahiptir.

Uygulama Sonrası İz ve Kalıcılık Durumu

Cerrahi müdahalelere alternatif olarak tercih edilen plazma enerjisi ile yapılan göz kapağı estetiği uygulamaları az sayıda seansla en etkili ve başarılı sonuçları elde etme konusunda öne çıkan bir göz kapağı kaldırma yöntemidir. Bu işle, göz kapağındaki sarkmış, deforme olmuş ve gevşemiş fazla cilt dokusunu buharlaştırarak doku hücrelerinin aktive edilmesini sağlar ve böylece cilt yenilenir. Kalıcı sonuçlar sunan bu yöntem, göz kapağı estetiği ile ilgili birçok sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Plazma Enerjisi ile Göz Kapağı Estetiği

Plazma İle Göz Kapağı Kaldırma, ameliyatsız estetik uygulamalar arasında yer alan ve plazma enerjisinin kullanıldığı güvenli bir cilt germe tedavisidir. Bu işlem, göz kapağındaki sarkık deriyi sublimleştirerek yeni doku oluşumunu aktive eder. Havada bulunan gaz ile ciltteki elektriksel enerjinin iyonize olması sonucunda ortaya çıkan plazma enerjisi, yüksek etkili ve etkinliği kanıtlanmış bir estetik uygulama sunar. 

Plazma Teknolojisi ve Uygulama Detayları

Plazma enerjisi göz kapağı estetiği deneyimli bir hekim tarafından yönlendirilen, pratik ve konforlu bir estetik prosedürdür. Cerrahi müdahale gerektirmeyen ve uzun iyileşme sürelerini ortadan kaldıran plazma enerjisi, hastalar tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Bu enerji, gaz halinin yüksek enerjiyle açığa çıkmasından faydalanarak cildin üst tabakası olan epidermise noktasal atışlar yapar. Epidermis sürekli yenilenen ve yara aldığında kabuklanarak dökülen, altından yeni deri dokusunu ortaya çıkaran cildin dış ortamla temas halindeki tabakasıdır.

İlginizi Çekebilir  Jolie Profil Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Plazma enerjisi ile yapılan noktasal atışlar, göz çevresindeki epidermis tabakasını etkiler. Ancak epidermisin yenilenme özelliği sayesinde, daha canlı ve taze deri ile değişirken bu bölgedeki cilt dokusu gerilir ve daha canlı bir görünüm kazanır. Plazma enerjisi ile göz kapağı estetiği sonrasında ilk 2-3 gün içinde bölgede kızarıklık ve ödem oluşması normaldir. Kızarıklık, genellikle 3 hafta ile 1 ay arasında iyileşir, ancak bu süre hastadan hastaya değişebilir. Deri yüzeyindeki hasar nedeniyle 1-2 hafta süreyle kabuklanma ve dökülme görülebilir. Bu süreçte cildin güneş koruyucularla korunması önemlidir. Tam iyileşme genellikle 2-3 ay içinde kendini gösterir.

İşlem Süresi, Kalıcılığı ve Kimlere Uygun?

Plazma göz kapağı estetiği ne kadar sürer? Yaklaşık 30 dakika süren bu işlem, göz kapağı üzerinde mikro boyutlu ve kontrollü buharlaştırmalar sağlar. Kalıcı sonuçlar sunmakta olup profesyonel şekilde uygulandığında istenen ifadelere kavuşmaya yardımcı olur.

Kanama, ağrı veya acı hissi olmadan uygulanan bu işlem, göz kapağındaki soruna ve belirlenen tekniklere bağlı olarak kontrollü bir şekilde gerçekleştirilir. Her iki göz kapağına uygulanabilen bu işlem herhangi bir ön hazırlık gerektirmez ve kısa bir süre içinde tamamlanır.

İşlem Sonrası Süreç ve İz Kalıp Kalmadığı

Cerrahi operasyonlara alternatif olarak sunulan Plazma ile Göz Kapağı Kaldırma tedavisi cerrahi kesiyi, dikişleri, pansumanı, komplikasyon riskini ve uzun iyileşme sürecini ortadan kaldıran bir işlemdir. Uygulama sonrasında, mikro boyutlu süblimleşmelerden kaynaklanan küçük kahverengi ve kabuklu bir görünüm ortaya çıkar.

Bu mikro boyutlu kabuklanma, tedaviden sonra beklenen bir durumdur. 4 ila 10 gün içinde kendiliğinden düşen bu kabuklu görünümle ilgili herhangi bir travmatik müdahalede bulunulmamalıdır. Kabukların kaldırılması veya müdahale edilmesi, bölgede iz oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle önerilen özel tedavi kremleri dışında herhangi bir uygulamadan kaçınılmalıdır.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiğinde Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyatsız bir şekilde göz kapağı estetiği olacak olsa bile, kişilerin aklında olan pek çok soru olabilir. Genel anlamda bu gibi soruları muayene esnasında doktorunuza yöneltmek gerekir. Çünkü uygulama kişiden kişiye göre özel planlandığı için sorular da özel şekilde cevaplandırılmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplar

Ameliyatsız göz kapağı estetiği olmadan pek çok hasta tarafından sorulan bazı ortak sorular vardır.  Örnek olarak Plexr olunacaksa, süre bunlardan bir tanesidir. Plexr işlemi uygulama bölgesinin lokal anestezik enjeksiyon ile uyuşturulmasını takiben, bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak 20-45 dakika arasında tamamlanmaktadır.

Bunun dışında uygulama ardından bir iz kalıp kalmayacağı da pek çok kişi tarafından araştırılan bir konudur. İşlem öncesinde anestezik krem kullanılarak ilgili bölge uyuşturulduğu için uygulama esnasında ağrı yoktur. Hafif ağrı ve sızılar ise birkaç günde geçen yapıya sahiptir.

İşlem Süreci ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatsız göz kapağı estetiği kişilere göre planlanan, özel bir uygulamadır. Bundan en iyi sonuçların alınabilmesi için, kişilerin de dikkat etmesi gereken bazı konular vardır. Genel anlamda bunlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Güneş ışınlarından korunmak için direkt güneşe maruz kalınmamalı, güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
  • Soğuk uygulama ve yüksek yastıkta yatarak iyileşme süreci desteklenmelidir.
  • Göz kapağı estetiği sonrasında genellikle ciddi ağrı hissedilmez.
  • Göz kapağı ameliyatını takiben 2 gün boyunca gözü yoracak aktivitelerden kaçınılmalıdır.
  • Hekim tarafından reçete edilen damlalar ve göz pomadı düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • Gözlerde yaşarma, yanma hissi veya kuruluk gibi durumlar ortaya çıkabilir.
  • Dikişler 5 gün sonra alınmaktadır. Hasta, 1 hafta sonra işine dönebilir, ancak göz kapaklarındaki ödemin tamamen geçmesi 2-3 haftayı bulabilir.
  • Küçük ameliyat izleri ilk haftalarda makyajla kapatılabilir.
  • Enfeksiyon riskini azaltmak için 1-2 hafta boyunca makyaj yapılmamalıdır.

Ayrıca doktorların yaptığı uyarılara ve dikkat etmenizi belirttiği hususlara da önem verilmelidir.

Yaş Sınırları ve Uygulama Süresi

Genel anlamda göz kapağı estetiği için standart bir yaş yoktur. Ancak uzmanlar için 45 yaş belirleyici olmaktadır. Uygulama süresinde anestezik kremin uygulanması ardından 30 dakika sonra işlem yapılmakta, ortalama 10 ile 15 dakika arasında sürmektedir.

Kaynakça

Umut Suadiye, Hyaluronik Asit Bazlı Dermal Dolguların, SıçanModelinde Plateletten Zengin Plazma (PZP) ile Kombine Edilerek Dolguların Dayanıklılık Sürelerinin İncelenmesi. Tıpta Uzmanlık Tezi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği, 2018, s. 11-13.

İçindekiler